Yoga school Hellendoorn

Inleiding

Yoga
    Een moment van aandacht voor jezelf
In ons dagelijks leven richten we onze aandacht veelal naar buiten en vergeten we te luisteren naar onszelf en ons lichaam. Door yoga leer je meer je aandacht naar binnen te richten, te voelen wat er is en te luisteren naar je lichaam.

Yoga ontspant je lichaam en brengt je geest tot rust. Yoga geeft je dat heerlijke gevoel van ergens helemaal in opgaan, de tijd vergeten, je energiek, sterk en lenig voelen. Om te ontdekken wat yoga voor je doet moet je yoga gaan doen!

Yoga School Hellendoorn biedt daarom 3 gratis proeflessen  Hatha/Flow Yoga aan.

Hatha yoga is een vorm van yoga bestaande uit een harmonieus geheel van lichaamshoudingen, ademoefeningen en ontspanningstechnieken. Door deze drie elementen te combineren wordt je lichaam soepel en krachtig en je geest kalm en gefocust. Flow zorgt er voor dat de houdingen vloeiend in elkaar overgaan. Door tijdens de oefeningen naar je lichaam te luisteren, voel je waar je grenzen liggen. Yoga leert je deze grenzen niet te overschrijden, maar te accepteren want grenzen geven veiligheid.

De yoga les bestaat uit een combinatie van staande, zittende en liggende houdingen en een eindontspanning. We besteden ook aandacht aan ademhalingstechnieken en het bewust leren omgaan met spanning en ontspanning. Dit maakt dat je energie weer op een natuurlijke wijze gaat stromen waardoor er meer balans ontstaat tussen lichaam en geest. Bij yoga is het niet van belang dat je de oefeningen perfect en volledig uitvoert zodat de lessen op elk niveau gevolgd kunnen worden.

Alle lessen worden gegeven door gediplomeerde docenten.

Contact

Yogaschool Hellendoorn

Irene Klein Ikkink

Nieuwstadweg 5
7447 PE Hellendoorn