Sport & Cultuurfestival '23

Beste sport- en cultuuraanbieders,

Met als doel om net als in voorgaande jaren, ook dit jaar, op 9 september 2023 het centrum van Nijverdal wederom om te toveren tot een etalage vol sportief & cultureel aanbod, sturen wij via deze weg een update omtrent het Sport- & Cultuurfestival 2023.

Op maandag 12 juni jl. heeft er in het theater foyer van ZINiN een startbijeenkomst t.b.v. het Sport- & Cultuurfestival 2023 plaatsgevonden.  De plannen voor de aankomende editie van het Sport- & Cultuurfestival 2023 zijn uitgerold, de aanwezige sport- en cultuuraanbieders zijn a.d.h.v. een korte inspiratiesessie meegenomen in welke ideeën en plannen de organisatie voor ogen heeft. Tegelijkertijd waren aanwezige personen/aanbieders in de mogelijkheid om ideeën in te brengen. 

Als organisatie kijken wij met grote tevredenheid terug op productieve startbijeenkomst. Binnen no time ontstonden er mooie discussies en samenwerkingen. Dit alles met als doel om in gezamenlijkheid er een fantastisch event van te maken. Middels de bijgevoegde afbeelding(en) en onderstaande toelichtingen willen wij alle sport- & cultuuraanbieders informeren over de zaken die op maandag 12 juni de revue hebben gepasseerd. 

Sport- & Cultuurfestival 2023.
Datum: Zaterdag 9 september 2023.
Tijdstip: 13.00 t/m 17.00 uur.
Locaties: Centrum van Nijverdal.

Terugkoppeling startbijeenkomst (12 juni 2023). 

Ø  Wijziging van locaties? vanwege het feit dat de (feest)tent van Bruisend Nijverdal met ingang van dit jaar, elders in Nijverdal geplaatst wordt is het Marktplein beschikbaar. De organisatie is voornemens om deze ruimte te gaan gebruiken, het voorstel is tijdens de startbijeenkomst positief ontvangen. Zie meegezonden bijlage ter inspiratie.

Ø  Podia & muziek: Tijdens de startbijeenkomst geven aanwezigen te kennen dat bezoekers van het Sport- & Cultuurfestival (vaak) afkomen op muziek. Vanuit dit perspectief zou het wenselijk zijn om op meerdere plekken muziek te creëren. 

Ø  Verbinding(en): Het festival moet verbinding leggen tussen Sport- & Cultuuraanbod welke de gemeente Hellendoorn rijk is. Zorg voor een goede verbinding tussen H. Dunantplein en Marktplein, tegelijkertijd ook richting St. Antonius waar er weer voornemens zijn om een museumstraat  te creëren.

Ø  Bewegwijzering: Enkele (aanwezige) aanbieders geven te kennen dat zij in de afgelopen jaren waren weg gestopt of dat het niet duidelijk was dat er op bepaalde locaties nog het e.e.a. te doen was. Is het geen idee om met bewegwijzering te gaan werken? Hiermee geef je het Sport- & Cultuurfestival direct meer festivalsfeer.

Ø  Publiciteit: Het zou volgens aanwezige deelnemers goed zijn dat het festival meer publiciteit krijgt. Is het geen idee om flyer(s) te maken waarop de plattegrond van Sport- & Cultuurfestival te zien valt en daarbij ook vermelding welke deelnemer waar staat. Flyers tijdens Sport- & Cultuurfestival uitdelen op toegangswegen richting centrum van Nijverdal.  Flyer ook meenemen in het boekje van Kennismaken met Sporten dat de week ervoor wordt verspreid op alle basisscholen uit de gemeente Hellendoorn.

Ø  Presenteren jullie je aan een breed publiek?: Het Sport- & Cultuurfestival is een fantastisch evenement om jullie aanbod te presenteren aan breed publiek (jong & oud). Het advies is ook als deelnemer ook op diverse manieren te presenteren. Denk daarbij aan het verzorgen van demonstraties waarbij je maak gebruik kan maken van eigen leden of wat te denken van clinics, op deze manier kunnen bezoekers van het Sport- & Cultuurfestival het betreffende aanbod zelf ervaren. Of daag bezoekers uit met betreffende challenges, waarbij er misschien één of meerdere, leuke, kleine prijsjes beschikbaar gesteld kunnen worden voor de winnaar(s).

Sluitingstermijn: Aanmelden is mogelijk tot en met uiterlijk 4 augustus 2023 (start bouwvak).

Wij hopen dat er ook aankomende editie weer vele Sport- & Cultuuraanbieders van de partij zijn, om er in gezamenlijkheid met elkaar een fantastisch evenement van te maken. 

Mochten er op basis van deze informatie email vragen of opmerkingen zijn vernemen wij dat uiterst graag.

Bij voorbaat dank.

Met vriendelijke groet namens de gehele organisatie van het Sport- & Cultuurfestival.

Annemieke Eertink (ZINiN)
Bart Benneker (Stichting De Welle).
Mart Nieuwenhuis (Stichting De Welle).
René Nijhof (Gemeente Hellendoorn).

Sport- & Cultuurfestival 2023

Prijs: GRATIS
Afgelopen
Datum Tijd Locatie
09-09-2023 13:00 tot 17:00 uur Centrum Nijverdal

Contact

Gemeente Hellendoorn

René Nijhof

Willem-Alexanderstraat 7
7442 MA Nijverdal

 

Stichting De Welle

Bart Benneker / Mart Nieuwenhuis

Video

Foto Album

Foto bij Sport & Cultuurfestival '23
Foto bij Sport & Cultuurfestival '23
Foto bij Sport & Cultuurfestival '23
Foto bij Sport & Cultuurfestival '23
Foto bij Sport & Cultuurfestival '23
Foto bij Sport & Cultuurfestival '23