Sagitta et Arcus

Inleiding

Sagitta et Arcus is eind jaren 80 opgericht in Nijverdal. De vereniging heeft als doelstelling om de handboog sport in al zijn aspecten te bevorderen. Wij zijn aangesloten bij de Nederlandse Handboog Bond (NHB) wat ons de mogelijkheid biedt om aan landelijke wedstrijden deel te nemen.

Beoefenen van de handboog sport kan iedereen; mannen vrouwen, jongens en meisjes. Je hoeft geen super sportman of vrouw te zijn om aan deze sport te doen; wij helpen je graag op weg. Op dit moment telt onze vereniging ca. 36 actieve leden, heren, dames en enige jeugdleden en hopen nog verder te groeien.

Als aspirant lid kan men de eerste twee maanden gratis schieten met een oefen boog van de vereniging. Er zijn instructeurs van de vereniging aanwezig die de eerste beginselen van het handboogschieten bijbrengen.

Op deze buitenbaan hebben wij de mogelijkheid om de officiële FITA afstanden te schieten, nl. 90m, 70m, 50 en 30 meter of om een zgn. kleine 3-d animal ronde (traditioneel) te schieten. Er kan in principe 2x per week geschoten worden. (zie trainingstijden)

Ook kan men kan aan diverse regionale of landelijke wedstrijden deelnemen als individu of als teamlid. Dit zijn doel schiet wedstrijden op schijven, 3-d animal rondes op kunststof dieren of veld/jacht rondes op schijven.

Aanbod

TRAININGSTIJDEN:

Buitenlocatie tijdens zomerseizoen: Zaterdagmiddag vanaf 15.00 u to ca. 18.00u en woensdagavond vanaf 19.00u. aan de Noordelijke Hoofddijk (Hulsen) boven op de oude vuilstort.


Binnenlocatie tijdens winterseizoen: Zaterdagmiddag vanaf 15.00u tot ca.17.00u. in de sporthal aan de Bachlaan 56 te Nijverdal.

Wat kost het Lidmaatschap?

CONTRIBUTIE

Inschrijfgeld: € 12,00 (eenmalig)
Senior: € 12,50 per maand
Junior: € 6,25 per maand

 

Wanneer kan ik lid worden?
De minimum leeftijd om lid te worden is 10 jaar.
Het is totdat je 12 jaar wordt wel noodzakelijk dat een volwassene meekomt voor toezicht.
Vanaf je 12e kun je onder toezicht van een ervaren schutter zelfstandig schieten.

 

Contact

Sagitta et Arcus

Handboog vereniging

Noordelijke hoofddijk
Hulsen

Foto Album

Foto bij Sagitta et Arcus
Foto bij Sagitta et Arcus
Foto bij Sagitta et Arcus