Lokaal Sportakkoord 2.0

Het Lokaal Sportakkoord van de gemeente Hellendoorn heeft een upgrade gekregen en gaat dit jaar een nieuwe ronde in! Om u te informeren en inspireren hebben we een inspiratiebijeenkomst georganiseerd. Het Lokaal Sportakkoord 2.0, de presentatie en uitkomsten onder ''downloads'' te vinden.

Deze bijeenkomst wasi dus vooral bedoeld om uw vereniging goed te informeren over de kansen die het Lokaal Sportakkoord 2.0 kan bieden. Daarom deelden een aantal initiatiefnemers die vorig jaar subsidie hebben gekregen via het Lokaal Sportakkoord deze bijeenkomst hun ervaringen.

‘Wat is de bedoeling van jouw vereniging en hoe kan het nieuwe Sportakkoord hierbij helpen?’
Sportvrijwilliger en inspirator Marc Oonk zet je tijdens zijn inspiratiesessie flink aan het denken, waardoor je nieuwe inzichten opdoet voor jouw vereniging. Marc: “Ik geloof in de kracht van het verenigingsleven en de enorme potentie van de leden. Dat bedoel ik dan op sportief gebied, maar ook op gebied van hun bijdrage aan ‘de vereniging’.

Samen met jullie gaat Marc kijken naar hoe dit sportakkoord bij kan dragen aan de verdere ontwikkeling van jouw vereniging. Het Sportakkoord is dan ook te zien als een middel en niet als een doel. Des te belangrijker zijn de vragen ‘Wat is de bedoeling van jouw vereniging en hoe kan het nieuwe Sportakkoord hierbij jouw vereniging verder helpen te ontwikkelen?”

Tijdens de inspiratiesessie wordt een online tool gebruikt om vragen te stellen. Daarvoor is het belangrijk dat je je mobiele telefoon meeneemt.

Wat is het Lokaal Sportakkoord?
Het Lokaal Sportakkoord is een set afspraken tussen de gemeente Hellendoorn, lokale sport- en beweegaanbieders en maatschappelijke partners over sport in de nabije toekomst. In dit akkoord zijn landelijke uitdagingen op het gebied van sport en bewegen vertaald naar een lokaal actieplan. Belangrijkste doelen zijn onder andere het creëren van een zo breed mogelijk sport- en beweegaanbod en het stimuleren van samenwerkingen.

Mede dankzij het Lokaal Sportakkoord 1.0 zijn meerdere vernieuwende sport- en beweegactiviteiten in onze gemeente ontstaan. Die lijn willen we doortrekken met het Lokaal Sportakkoord 2.0. Het Lokaal Sportakkoord 2.0 werkt aan de hand van een subsidieregeling. Initiatieven die aansluiten op de ambities uit het akkoord, kunnen een aanvraag doen.

Heeft u een goed idee dat meer inwoners van de gemeente Hellendoorn aan het bewegen zet? Aarzel dan niet en kijk wat het Lokaal Sportakkoord 2.0 voor dit idee kan betekenen. Er is nu in totaal 34.000 euro beschikbaar voor nieuwe ideeën. Aanvragen kunnen tot en met 15 oktober worden ingediend. Per initiatief kan maximaal 5.000 euro worden aangevraagd.

Om in aanmerking te komen voor subsidie dient u het aanvraagformulier in te vullen.

Wanneer u graag ondersteuning wilt bij het aanvragen van een subsidie kunt u contact opnemen met Coördinator Sport & Bewegen René Nijhof (0548-630733 / r.nijhof@hellendoorn.nl) of Coördinator Sport- & Preventieakkoord Marian Freriks (06-28211065 / m.freriks@hellendoorn.nl). 

Ondersteuning bij subsidieaanvraag 2.0

Prijs: GRATIS
Afgelopen
Datum Tijd Locatie
02-10-2023 00:00 tot 23:45 uur Gemeente Hellendoorn
Willem-Alexanderstraat 7
7442 MA Nijverdal
15-10-2023 00:00 tot 23:45 uur Gemeente Hellendoorn
Willem-Alexanderstraat 7
7442 MA Nijverdal

Foto Album

Lokaal Sportakkoord 2.0
Marc Oonk

Downloads

Lokaal Sportakkoord 2.0
Nadere regels Lokaal Sportakkoord 2.0
Presentatie Marc Oonk - Lokaal Sportakkoord 2.0