FCV De Lochsprinters

Inleiding

Fietscross is een sport waarbij je tegen andere deelnemers fietst. Het is de bedoeling dat je als eerst over de finishstreep komt. Onderweg zul je vele bulten en kombochten tegenkomen, hiervoor is veel techniek en fietsbeheersing nodig. 

Bij FCV De Lochsprinters is iedereen van harte welkom. Er zijn verschillende leeftijdscategorieën en trainingsdagen. Met meer dan 100 clubleden behoort deze vereniging tot één van de grootste fietscrossverenigingen die aangesloten zijn bij de NFF (Nederlandse Fietscross Federatie) en de KNWU (Koninklijke Nederlandse Wieler Unie).

 

Aanbod

Tijdens onze trainingen die op  dinsdag-, woensdag- en donderdagavond plaatsvinden, besteden wij aandacht aan verschillende fietscrosstechnieken, namelijk; start techniek, bulten techniek en bochten techniek.
Naast de techniek trainingen besteden wij ook de aandacht op het conditionele gebied.

Mocht u nou eens willen mee trainen, en u bent nog geen lid dan kunt u op woensdag van 18.30 tot 19.30 meetrainen met groep 1. Zorg er wel voor dat je een lange broek, en shirt met lange mouwen aan hebt, daarnaast is het dragen van handschoenen ook verplicht. Mocht je geen fiets en/of helm hebben dan kunt u deze bij de trainers vragen.

Aanmelden kan door een mail te sturen naar lidworden@lochsprinters.nl.

 

 

 

Contact

FCV De Lochsprinters

Fietscross vereniging

Beethovenlaan 81a
7442 HB Nijverdal

 

Foto Album

Foto bij FCV De Lochsprinters
Foto bij FCV De Lochsprinters