ASV Atletics

Inleiding

Op deze pagina kun je van allerlei informatie vinden over atletiek verenging ASV Atletics. Atletiek is een super gave sport waar veel disciplines om de hoek komen kijken. Van speerwerpen tot de 400 meter lopen atletiek bied een heel divers aanbod van sport. En het gave eraan is dat je deze mooie sport kunt beoefenen in Nijverdal bij ASV Atletics.

 

Atletics beschikt over een mooie atletiekbaan waar je fantastisch je sport kunt beoefenen. Ben jij de nieuwe Daphne Schippers of Churandy Martina? Laat het zien bij ASV Atletics! 

Aanbod

Atletiek: 

Atletiek is een oude sport waar de sporters (atleten) individueel of in groepen (estafette) moeten presteren. Atletiek wordt zowel op de weg als op een atletiekbaan beoefend. Atletiek wordt wel ‘de moeder der sporten’ genoemd omdat het de menselijke basisbewegingen (lopen, springen, werpen) omvat.

De looponderdelen zijn:
Sprint – (van 40m tot 400m);
Middenafstand – (van 800m tot 5000m);
Lange afstand – (van 5000m tot marathon);
Hordelopen – (van 60 m tot 400m);
Steeple-chase — (2000m/3000m)
Estafette — (4x 40m tot 4x 1500m)

De springonderdelen zijn:
hoogspringen
verspringen
hinkstapspringen
polsstokhoogspringen.

De werponderdelen zijn:
balwerpen
discuswerpen
speerwerpen
kogelstoten
kogelslingeren
gewichtwerpen.

Atletiekbanen zijn meestal ovaal gevormd en 400 meter lang. Op het middenterrein worden de werp- en springonderdelen beoefend. Er zijn banen van gras, sintels of kunststof.

 

Survival: 

Sinds 2010 is er onder de vlag van Atletics een Survivalgroep gestart.
Inmiddels kent deze afdeling zo´n 155 enthousiastelingen verdeeld in een
minioren, junioren en volwassen groep.

Wat is nu een survivalrun? Is dat zoiets als de Reggesurvival of de Strongmanrun? Ja en Nee. De Reggesurvival lijkt heel veel op een survivalrun, maar is makkelijker. De Strongman is een obstaclerun. Obstakels zijn dan weer een stuk makkelijker te overbruggen dan hindernissen. De “echte” survivalrun is de zwaarste en meest veelzijdige vorm van duursport.

Hardlopen door weilanden en bossen wordt gecombineerd met het overwinnen van verschillende (meestal zware) hindernissen, die het uiterste vragen van de deelnemers. Niet alleen uithouding en kracht, maar ook souplesse en techniek spelen een essentiële rol. Je moet dus van allerlei markten (een beetje) thuis zijn.


Contact

ASV Athletics

Atletiek vereniging

van Heerdtweg 5
7443 TA Nijverdal

   

Video

Foto Album

Foto bij ASV Atletics

Facebook