Lokaal Sportakkoord 2.0

Het Lokaal Sportakkoord van de gemeente Hellendoorn heeft een upgrade gekregen en gaat dit jaar een nieuwe ronde in! Daarom nodigen we u graag uit voor een inspiratiebijeenkomst. Het Lokaal Sportakkoord 2.0 is alvast in de bijlage te vinden.

Deze bijeenkomst is vooral bedoeld om uw vereniging goed te informeren over de kansen die het Lokaal Sportakkoord 2.0 kan bieden. Daarom delen een aantal initiatiefnemers die vorig jaar subsidie hebben gekregen via het Lokaal Sportakkoord deze bijeenkomst hun ervaringen.

‘Wat is de bedoeling van jouw vereniging en hoe kan het nieuwe Sportakkoord hierbij helpen?’
Sportvrijwilliger en inspirator Marc Oonk zet je tijdens zijn inspiratiesessie flink aan het denken, waardoor je nieuwe inzichten opdoet voor jouw vereniging. Marc: “Ik geloof in de kracht van het verenigingsleven en de enorme potentie van de leden. Dat bedoel ik dan op sportief gebied, maar ook op gebied van hun bijdrage aan ‘de vereniging’.

Samen met jullie gaat Marc kijken naar hoe dit sportakkoord bij kan dragen aan de verdere ontwikkeling van jouw vereniging. Het Sportakkoord is dan ook te zien als een middel en niet als een doel. Des te belangrijker zijn de vragen ‘Wat is de bedoeling van jouw vereniging en hoe kan het nieuwe Sportakkoord hierbij jouw vereniging verder helpen te ontwikkelen?”

Tijdens de inspiratiesessie wordt een online tool gebruikt om vragen te stellen. Daarvoor is het belangrijk dat je je mobiele telefoon meeneemt.

Wat is het Lokaal Sportakkoord?
Het Lokaal Sportakkoord is een set afspraken tussen de gemeente Hellendoorn, lokale sport- en beweegaanbieders en maatschappelijke partners over sport in de nabije toekomst. In dit akkoord zijn landelijke uitdagingen op het gebied van sport en bewegen vertaald naar een lokaal actieplan. Belangrijkste doelen zijn onder andere het creëren van een zo breed mogelijk sport- en beweegaanbod en het stimuleren van samenwerkingen.

Mede dankzij het Lokaal Sportakkoord 1.0 zijn meerdere vernieuwende sport- en beweegactiviteiten in onze gemeente ontstaan. Die lijn willen we doortrekken met het Lokaal Sportakkoord 2.0. Daar wordt de komende jaren subsidie voor beschikbaar gesteld.

Programma inspiratiebijeenkomst Lokaal Sportakkoord 2.0
19.15 uur: Inloop en ontvangst met koffie/thee
19.30 uur: Welkom door burgemeester Jorrit Eijbersen en voorzitter van de kerngroep Laura Westerik
19.40 uur: Toelichting Sportakkoord 2.0 door Coördinator Sport & Bewegen René Nijhof
19.50 uur: Inspiratieverhalen over gehonoreerde aanvragen uit 2022
20.05 uur: Korte pauze
20.15 uur: Inspiratiesessie verzorgd door Marc Oonk
21.00 uur: Hapje/drankje en gelegenheid tot netwerken

Inspiratiebijeenkomst Sportakkoord 2.0

Prijs: GRATIS
Afgelopen
Datum Tijd Locatie
18-09-2023 19:15 tot 21:00 uur Kulturhus Kruidenwijk
Kuperserf 41
7443 HC Nijverdal

Contact

Gemeente Hellendoorn

René Nijhof

Willem-Alexanderstraat 7
7442 MA Nijverdal

 

Foto Album

Marc Oonk
Lokaal Sportakkoord 2.0

Downloads

Lokaal Sportakkoord 2.0