Sport- & Cultuurquiz

Sport- & Cultuurquiz

Inleiding

Eerste editie van Sport- en Cultuurquiz groot succes!

Meer dan zestig teams namen afgelopen zaterdag deel aan de Sport- en Cultuurquiz die werd uitgezonden via de lokale omroep HOi TV en vol enthousiasme en passie werd gepresenteerd door Matthijs ter Avest en André Vliek. 

De quiz voor het hele gezin werd georganiseerd door de sportafdelingen van Stichting de Welle en de gemeente Hellendoorn en ZINiN Cultuur als alternatief voor het Sport- en Cultuurfestival dat dit jaar door de maatregelen rondom het coronavirus niet door kon gaan.

Aanbod

Spannende strijd
De quiz  bestond uit 4 vragenrondes van ongeveer 20 lokale en algemene sport- en cultuurvragen. Door middel van een gamepin, die per ronde tijdens de uitzending in beeld verscheen, konden de deelnemers op hun mobiele telefoon via Kahoot meedoen aan de quiz. Het werd een spannende strijd, waarin nauwkeurig gevolgd kon worden welke teams goed en vlot geantwoord hadden. 

Winnaars
Na ronde 3 werd duidelijk dat het team Hoarle de meeste punten verzamelde. Zij beantwoordden de vragen niet alleen goed, maar ook heel snel. Zij werden de winnaars van de eerste ronde, waarna de familie Evers in de tweede ronde de leiding overnam. Na een nek-aan-nek-race in de vierde ronde, won Hoarle het uiteindelijk toch van Maud&Stan . Volgens Glenn van den Berg van Hoarle hadden ze vooral snel gereageerd en daarbij ook een flink aantal vragen goed gegokt. Hun kennis en strategie zorgden ervoor dat zij zich met trots dé sport- en cultuurkenners van de gemeente Hellendoorn 2020 mogen noemen. Afgelopen woensdag konden de winnaars de prijzen van de organisatoren van Stichting De Welle, de gemeente Hellendoorn en ZINiN in ontvangst nemen

Informatie
Wilt u meer informatie, dan kunt u contact opnemen met René Nijhof van de afdeling Sport van de gemeente Hellendoorn (r.nijhof@hellendoorn.nl)  of met Janneke Meijer van ZINiN Cultuur (jannekemeijer@zinin.com).

 

Contact

Gemeente Hellendoorn
René Nijhof
Willem-Alexanderstraat 7
7442 MA Nijverdal
E-mail: r.nijhof@hellendoorn.nl
Telefoon: 0548-630733

Foto Album

Foto bij Sport- & Cultuurquiz
Foto bij Sport- & Cultuurquiz
Foto bij Sport- & Cultuurquiz
Foto bij Sport- & Cultuurquiz
Foto bij Sport- & Cultuurquiz
Foto bij Sport- & Cultuurquiz